Marmer schoonmaken

Marmer schoonmaken: enkele handige tips

Marmer is vrij sterk en duurzaam materiaal. Dit natuursteen geeft onder andere keukens en badkamers een stijlvolle uitstraling. Wel is het zeer belangrijk om het materiaal goed te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat marmer er ook na enkele jaren nog fantastisch uitziet. Hoe maak je marmer goed schoon?

marmer keuken schoonmaken

Marmer schoonmaken

Een marmeren keukenblad is een echte aanwinst voor je huis. Het geeft de keuken een strakke, frisse en moderne uitstraling. Helaas komt het wel eens voor dat je tijdens het koken eten of drinken morst op het oppervlakte. In een dergelijke situatie is het belangrijk om het marmer zo snel mogelijk goed schoon te maken. Gebruik daarvoor een schoon en nat doekje dat goed absorbeert. Wanneer je niet direct actie onderneemt trekt de vlek namelijk in het marmer, die zeer moeilijk weer verdwijnt.

Zuurvrije reiniger voor natuursteen

Marmeren vloeren verdienen regelmatig een goede schoonmaakbeurt. Het is dan ook altijd handig om een zuurvrije reiniger voor natuursteen in huis te hebben. Helemaal wanneer je er per ongeluk iets op morst. Eventueel kun je het marmer ook schoonmaken met soda en waterstofperoxide. De zuurvrije reiniger werkt over het algemeen echter het beste. Je kunt dit middel onder andere kopen in diverse winkels, waaronder de Tuinland en de Blokker. Maak na afloop het marmeren oppervlakte nogmaals schoon met water en droog het goed na met een doekje.

Wees voorzichtig met zuren

Een zuurvrije reiniger voor natuursteen is het ideale middel om vuil op het marmer te verwijderen. Je dient echter uiterst voorzichtig om te gaan met andere zuren. Zo heeft schoonmaak azijn en antikalk vaak een negatieve invloed op het marmeren oppervlakte. Marmer bevat namelijk veel kalk, terwijl zuren dit juist afbreken. Daardoor ontstaan er vlekken die niet meer te verwijderen te zijn.

Sharing is caring!