Keukenwerkblad in marmer, graniet of composiet?

Kiezen tussen een keukenwerkblad van marmer, graniet of composiet

In een moderne keuken wil je graag de beste materialen tot je beschikking hebben. Neem bijvoorbeeld het keukenwerkblad waar je alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd op bereidt. Deze moet van topkwaliteit zijn en lang meegaan. Met een werkblad van marmer, graniet of composiet maak je altijd een goede keuze. Maar welke natuursteensoort heeft nu de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Keukenwerkblad Natuursteen

De verschillen tussen marmer, graniet en composiet

Marmer, graniet of composiet ontstaan elk op een andere manier. Marmer is bijvoorbeeld omgevormd kalksteen. Door een natuurlijk proces met hoge druk en hete temperaturen veranderd kalksteen uiteindelijk in marmer. Marmer ademt luxe uit en is daardoor te vinden in veel moderne keuken als badkamers. Het nadeel van dit materiaal is dat het niet krasbestendig is en dat het beschadigd kan raken door zuren. Voor een marmeren werkblad in de keuken betaald u al snel tussen de 150 en 250 euro per vierkante meter.

Het hygiënische composiet

Composiet is zeer hard steenachtig materiaal dat een bijzonder lange levensduur heeft. Bovendien is het ook nog eens zuurbestendig en niet poreus. Daardoor is het zeer hygiënisch materiaal voor in de keuken. Aan de andere kant is composiet kunstmatig samengesteld, waardoor het minder natuurlijke uitstraling heeft dan marmer. De gemiddelde prijs van een composiet werkblad ligt tussen de 600 en 700 euro per vierkante meter.

Werkblad van sterk graniet

Voor een natuurlijke uitstraling en topkwaliteit zou je graniet kunnen overwegen. Dit is bijzonder hard gesteente dat goed tegen krassen, zuren en hitte bestand is. Bovendien is een granieten werkblad niet poreus en zeer hygiënisch. Wel moet je altijd blijven oppassen voor vlekken. Wanneer je bijvoorbeeld gemorst hebt met rode wijn dien je het granieten werkblad direct schoon te maken. De prijs van een granieten werkblad kan oplopen van 300 tot 500 euro de vierkante meter.

Uitstraling of gemak?

Hou bij het kiezen van marmer, graniet of composiet rekening met je eigen voorkeuren. Marmer en graniet is een goede keuze wanneer je droomt van een keuken met een authentieke uitstraling. Composiet heeft weliswaar een minder natuurlijke uitstraling, maar is wel zeer hygiënisch en onderhoudsvrij.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *