Marmeren vloer

Een marmeren vloer in uw woning?

Liefhebber van natuursteen? Dan is een marmeren vloer echt iets voor jou. Wij geven je alvast enkele tips en tonen enkele prachtige marmeren creaties ter inspiratie voor je woning. 

wit marmeren vloer

Geen enkele marmeren vloer hetzelfde.

Marmer is om verschillende redenen zeer populair. Zo past een marmeren vloer het door de tijdloze uitstraling perfect bij zowel een klassiek als modern interieur. Bovendien kun je met dit soort natuursteen bijzonder goed variëren. Zo is het materiaal geschikt voor vloeren, maar ook keukenbladen en tafelbladen. Ook worden er in badkamers regelmatig marmeren tegels geplaatst. Zelfs een marmeren trap behoort tot de mogelijkheden. Je vindt het natuursteen dan ook terug in elke ruimte van het huis. Omdat het een natuurproduct betreft ziet geen enkele marmeren vloer, keukenblad of vensterbank er hetzelfde uit.

Plaatsen van de vloer.

Voor het plaatsen van een marmeren vloer kun je het beste een team van professionele vakmensen inschakelen. Het plaatsen van deze natuursteen is namelijk een complex project waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Het materiaal dient namelijk perfect geplaatst te worden. Als dit niet gebeurt ontstaan er vlekken en beschadigingen op de tegels. Marmeren vloeren worden doorgaans geplaatst met een mengsel van wit zand en cement.

marmer vloer wit

Marmeren vloer onderhouden.

Marmer biedt talloze mogelijkheden voor in huis. Een marmeren vloer is echt een aanrader wanneer je houdt van stijl en luxe. Het geeft je woning een unieke uitstraling. Wel is het belangrijk om deze natuursteen al vanaf het begin zeer goed te onderhouden. Zo is het verstandig om de oppervlakte regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Daardoor blijft het materiaal sterk en glanzend. Een goed schoonmaakmiddel voor het natuursteen is bijvoorbeeld Lithofin Vlekstop. Dit zorgt namelijk voor een beschermlaag, waardoor krassen en vlekken minder snel vat krijgen op de marmeren vloer. Dankzij de extra laag hoef je het marmer nog maar één keer per maand schoon te maken met Lithofin Vlekstop.

De vloer schoonmaken.

Dankzij een schoonmaakmiddel zoals Lithofin vergt een marmeren vloer relatief weinig onderhoud. Door één of twee keer even goed te boenen blijft de glans en kleur van de natuursteen goed behouden. Daarvoor kun je onder andere het schoonmaakmiddel Lithofin Wash & Clean gebruiken.

marmeren vloer

zwart marmeren vloer

Sharing is caring!