Marmer in de keuken

Kies voor stijl en luxe met marmer in de keuken.

Je wilt natuurlijk dat je keuken er piekfijn uitziet. Met een marmeren keukenblad moet dat zeker lukken. Deze natuursteen past perfect bij de meest belangrijke ruimte in je woning. Marmer geeft een ruimte doorgaans een stijlvolle uitstraling. Het brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Wat zijn de mogelijkheden van marmer in de keuken?

Marmeren aanrechtbladen.

In veel Belgische & Nederlandse huishoudens kom je marmeren aanrechtbladen tegen. Deze natuursteen is vanwege de duurzaamheid en tijdloze uitstraling bijzonder populair. Bovendien heb je bij het aanschaffen van dit kwaliteitsmateriaal de keuze uit verschillende kleuren. Marmer is namelijk beschikbaar zowel zwart, grijs en wit als groen, rood en zelfs roze.

Marmeren Keuken

Marmer in de keuken: voordelen & nadelen.

Kijk bij het aanschaffen van marmer goed naar de stijl van je keuken. Heb je bijvoorbeeld een klassiek interieur? Dan doen grijs en zwart het altijd goed. Bij een moderne woning staat een witte kleur juist perfect. Of wie weet droom je van een opvallende keuken met rood of groen marmer. Deze natuursteen biedt tientallen mogelijkheden, en er is voor elk wat wils.

Exclusieve natuursteen voor in de keuken.

Marmer heeft een groot aantal voordelen. Zo is het een zeer exclusieve natuursteen. Dit betekent wel dat er een aardig prijskaartje aan hangt. Voor een vloerdikte van 5 centimeter betaal je bijvoorbeeld 280 tot 300 euro per vierkante meter. Marmer is de prijs echter dan meer dan waard. Zo is het over het algemeen redelijk goed bestand tegen hitte. Wel dien je voorzichtig te zijn met zeer hete pannen, omdat oververhitting kan zorgen voor nare vlekken en beschadigingen.

wit marmeren aanrechtblad

Niet goed bestand tegen zuren.

Deze populaire natuursteen brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo is in het tegenstelling tot graniet minder goed bestand tegen zuren. Je kunt een schoonmaakmiddel met zuren dan ook beter even laten staan. Ook moet je flink oppassen met frisdranken waarin veel zuur is verwerkt. Zo zorgen colavlekken soms voor vervelende vlekken die zeer snel in het marmer intrekken. Het is dan ook belangrijk om het marmer in de keuken meteen goed schoon te maken wanneer er gemorst is. Gebruik daarvoor een zuurvrije reiniger voor natuursteen.

Plaats een extra beschermlaag.

Een marmeren keukenblad heeft veel baat met een extra beschermlaag. Deze natuursteen is namelijk zeer gevoelig voor krassen en vlekken die ontstaan door zuur. Heeft je aanrechtblad toch een zuurvlek opgelopen? Dan is het aan te raden om het keukenblad te polijsten. Hoewel deze klus aardig wat tijd in beslag neemt, is dit het meer dan waard.

Voordelen van marmer:

  • Exclusiviteit: Marmer is een zéér exclusieve steensoort.
  • Redelijk goed bestand tegen hitte.

Nadelen van marmer:

  • Krasgevoelig
  • Vlekgevoelig

Sharing is caring!