Marmer in de badkamer

Marmer in de badkamer is kiezen voor luxe en comfort.

Het is erg belangrijk om een gezellige sfeer te creëren in de badkamer. Het is namelijk de ideale plek om bij te komen na een drukke werkdag. Laat je bijvoorbeeld wegzinken in een warm bad en droom even helemaal weg. Of geniet in plaats daarvan van het prachtige marmer in de badkamer. Deze natuursteen past er namelijk perfect bij. Het zorgt voor een kwalitatieve en luxueuze uitstraling. Welke keuzes zijn er wanneer je marmer in de badkamer overweegt?

Marmer in de badkamer.

De badkamer is een belangrijke plek in de woning. Marmeren tegels zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor je onder de douche of in bad nog meer ontspant. Bovendien geeft natuursteen de badkamer een tijdloze en chique uitstraling. Niet voor niets wordt marmer geassocieerd met luxe en stijl. Dit bereik je bijvoorbeeld door zwarte en marmeren tegels met elkaar te combineren.

Enkele voorbeelden van badkamers waar marmer en zwarte natuursteen perfect geïntegreerd zijn:

Inspiratie: Pinterest.com

Een paleis van luxe.

Met marmer in de badkamer creëer je een eigen paleisje. Kies daarbij voor tegels die volledig aansluiten bij je smaak. Marmer is namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. Zwart, wit en grijs spreekt voor zich, maar wat dacht je bijvoorbeeld van rood of roze? Daarmee kies je voor een opvallende en unieke badkamer. Toch wordt de kleur wit het vaakst gekozen. Men associeert dit namelijk met luxe en kwaliteit. Met name het marmer van Carraragroeves is wereldberoemd. Dit natuursteen wordt al eeuwen gebruikt voor badkamers en badhuizen.

Roze marmer in badkamer

Klassieke en moderne uitstraling.

Het voordeel van wit marmer is dat het zowel past bij een klassiek als moderne badkamer. Combineer de tegels bovendien met een marmeren vloer voor een nog luxere uitstraling. Maar wie weet ben je geen liefhebber van wit. Gelukkig past ook donker marmer perfect bij verschillende stijlen badkamers. Je zou bijvoorbeeld lichtbruine kastjes kunnen combineren met bruin marmer.

Het voordeel van wit marmer is dat het zowel past bij een klassiek als moderne badkamer.

Marmer - badkamer

Marmer met patronen.

Een interessant element aan marmer is dat sommige varianten ook patronen bevatten. Onder invloed van materialen zoals zand zijn tijdens het ontstaansproces bijvoorbeeld geaderde en gewolkte patronen ontstaan. In feite is het een soort ‘beschadiging’ die zeer goed heeft uitgepakt. De fantastische patronen zorgen voor een waar kunstwerk in je badkamer.

Prijs voor marmeren tegels en vloeren.

Marmer is een luxe natuursteen. Er hangt dan ook een prijskaartje aan. Voor tegels betaal je gemiddeld 45 tot 80 euro per vierkante meter. Marmeren vloeren zijn uiteraard duurder. De precieze prijs is afhankelijk van de vloerdikte, het formaat van het marmer en de gewenste kleur. De gemiddelde prijs van marmer ligt tussen de 130 en 300 euro per vierkante meter.

Meer informatie en prijzen vind je hier.

Sharing is caring!